“ETT BRYGGERI MÅSTE MAN HA INNAN MAN DÖR”

Så sa Lukas Östberg en tidig höstkväll 2012.

Sedan gick det undan. Han hittade snabbt en lämplig lokal i nuvarande Salthallarna och stötte samtidigt ihop med Mats Hernström och Kim Bröchner som höll på att planera sitt restaurangkoncept Garage. Idéer utbyttes och möjligheter anades.

Beslutet togs snabbt: Vi kör!

I mars 2013 var Höganäs Bryggeri i drift. Premiärölet No 1 Höganäs Lager fick ett mycket bra mottagande. Och i slutet av året utnämndes Höganäs APA (en American Pale Ale) på Örebros öl- och whiskyfestival till bästa ale. Priset betydde mycket eftersom det var besökarnas val. Bedriften återupprepades på samma mässa 2014 med den nya alen African Pale Ale med humle från Sydafrika.

Hygge | öl | mat | musik |

Hygge | öl | mat | musik |

Med den goda ölen kom ytterligare en effekt; Hygge. Vänner och främlingar ville umgås och hänga kvar på Bryggeriet så 2018 ställde sig Lukas pappa och grillade korv för alla småhungriga stackare. Det visade sig att många ville ha mat till ölen så 2019 köpte vi in en food truck och började leverera sydamerikansk street food på löpande band!

Med mat och öl var stämningen på topp, plötsligt tog någon ton och sjöng en trudelutt, ”Vad trevligt”, tänkte vi och snickrade ihop en scen där fler kunde ta ton!

Scenen var mäkta populär och band från hela världen reste förbi för att leverera fantastisk musik flera somrar på rad.

let’s go folkfest

När det vankades 10 års jubileum kände vi att scenen inte riktigt räckte till så, mitt under brinnande lågkonjunktur, tog vi därför över crossfit-lokalen som låg vägg i vägg med oss. Här byggde vi upp en rejäl scen med ordentligt PA och konsertfeeling. Den 27 maj öppnade vi upp med ett brak och folkfesten var ett faktum!

Med all utveckling som sker håller vi kärleken till ölen nära och allt vi gör genomsyras av kvalitet, kärlek och glädje. Det hoppas vi man känner lika mycket om man så njuter av en öl där hemma på kammaren eller om man dansar tillsammans med oss på Bryggeriet!