Om bryggeriet

“Ett bryggeri måste man ha innan man dör”

Så sa Lukas Östberg en tidig höstkväll 2012.

Sedan gick det undan. Han hittade snabbt en lämplig lokal (Magasin 36) och stötte samtidigt ihop med Mats Hernström och Kim Bröchner som höll på att planera sitt restaurangkoncept Garage. Idéer utbyttes och möjligheter anades.

Beslutet togs snabbt: Vi kör!

I mars 2013 var Höganäs Bryggeri i drift. Premiärölet No 1 Höganäs Lager fick ett mycket bra mottagande. Och i slutet av året utnämndes Höganäs APA (en American Pale Ale) på Örebros öl- och whiskyfestival till bästa ale. Priset betydde mycket eftersom det var besökarnas val. Bedriften återupprepades på samma mässa 2014 med den nya alen African Pale Ale med humle från Sydafrika.

Ett öl kan vara två saker: gott eller inte gott

”Vi har en okomplicerad inställning till öl. Man behöver inte snacka så himla mycket om varför man gillar det ena eller det andra. Smaken är individuell. Antingen gillar man det eller inte. Punkt. Nästan så…

…men det är förstås tillåtet att krydda produkten med kärlek, passion och hårt arbete. Vi gör hantverksmässigt öl av hög kvalitet. Vi söker oss tillbaka till en stolt bryggartradition som vi vet att många uppskattar. Det är därför Höganäs Bryggeri finns.”
Lukas Östberg

Stor tack för en riktigt go öppningshelg 🍻🥳
Så härligt att snacka, flabba och dricka öl med er alla! 

Vi ses redan nästa helg igen, från 16:00 fredag & lördag – Glöm inte att haffa en plats på bord@hoganasbryggeri.se så har ni helgen räddad! 

Vi ses 🍻

 #ölförbättrevetande #awmedforskare #craftbeer #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #gatufest #hoganasbryggeri #godstämmning #AWpåbryggeriet #sydamerikanskmat #AW #streetfood
På fredag 16:00 slår vi upp portarna för 2024!! 🥳🍻

Vi har skruvat lite på AW rattarna och presenterar en ny fantastisk Pork Belly Sandwich med bira för 150 pix 🍻😋

Serietidningsproffset Fredrik Strömberg snackar öl och serietidningar på "Öl för bättre vetande" runt 17:30 snåret, resten av kvällen är fylld med en massa god öl, härligt häng och smarrig mat.
Lägg en rad till boka@hoganasbryggeri.se eller bara droppa in på chans.

2024, here we come! 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #AWpåbryggeriet #sydamerikanskmat #AW #streetfood #craftbeer #hoganasfinest #highnose #hoganas #visithoganas
Vi har blivit med grill… INOMUS 🥳🔥
Som tur är har våra kockar lite bättre koll än Anders här och med vår sprillans nya meny för 2024 så kommer den gå varm både fredag och lördag, från 16:00! 

Vad sägs om Butchers plate, grillad citronkyckling eller lite krispig pork belly för att nämna några? 
Tillsammans med en kall öl kan det ju inte gå fel, så kom förbi på lite livsglädje i februarirusket, det är du värd! 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #AWpåbryggeriet #sydamerikanskmat #AW #streetfood #craftbeer #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #awmedforskare #ölförbättrevetande #plötsligtivinslöv #detkanintegåfel
DÄR släpptes extrabiljetterna till Svenska Akademin den 22 mars! 👊

Hål i väggar och damm på golvet men det kommer vara städat och fint tills portarna öppnas, det lovar vi! 

Passa nu på att haffa dessa rykheta plåtarna innan dem går åt 🍻🥳 

Vi ses! 

https://secure.tickster.com/sv/x4183gw1bb178tc/products 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #sydamerikanskmat #music #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #folkfest #håliväggen #vibyggerut #hjärterumskjärterum
Vet ni vad? Vi bygger ut! 

Mer musik, mer kärlek och MER plats 🥳🍻
Tack vare vår förkärlek till att riva väggar får vi plats med fler personer i stora scen får alltså loss en drös med biljetter till vår annars slutsålda Svenska Akademi konsert den 22 mars! 

Vi kommer släppa loss dessa galna bonusplåtar på söndag prick 12.00 så då gäller det att vara etta på bollen och säkra er plats innan även dessa tar slut! 

Tjoho!

https://www.tickster.com/sv/events/x4183gw1bb178tc/2024-03-22/svenska-akademien-25-ars-jubileumsturne 
 #hoganasbryggeri #godstämmning #sydamerikanskmat #hoganasfinest #hoganas #visithoganas #folkfest #highnose
Om exakt 2 veckor, 14 dagar, 336 timmar eller ja, X antal öl beroende på hur man räknar sin tid, så slår vi upp portarna och välkomnar ett nytt år med nya möjligheter!! 

Fredagen den 23e feb blir det premiär får Höganäs Bryggeri 2024 med AW, Öl för bättre vetandet, ny god mat och massa smarrig öl, härligt häng och en massa skratt! 
 
Något säger oss att det här året kommer bli... helt fantastiskt! Vi ses snart!

photocred: @maxdupont 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #AWpåbryggeriet #sydamerikanskmat #AW #streetfood #music #craftbeer #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas
Öl på skiva..? 🧐
Absolut säger vi! Det är ju ändå torsdag så på med en riktigt skön platta och njuta in att helgen närmar sig med en kall lager 🍻🎸

Filmcred: @maxdupont 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #music #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #ölpåskiva #lagerpålp
Premiären av Öl för bättre vetande slår på stora trumman och bjuder in serietidningslegendaren Fredrik Strömberg kommer på besök! 

Som chefredaktör för tidskriften Bild & Bubbla och ordförande för Seriefrämjandet(1997-2017) så är han tveklöst en av Sveriges största experter på  serietidningar och den 23 feb kommer han att djupdyka i hur öl skildras i serier hos oss på Höganäs Brygger!

Missa inte denna härliga aw där både hygge och kuriosa utlovas! 
Fri entré,  samtalen startar 17:00, fri entré men  anmäl gärna i förväg så vi kan förbereda för rätt antal till boka@hoganasbryggeri.se eller på tickster.se

@fredrik_stromberg 

#ölförbättrevetande #awmedforskare #hoganasbryggeri #godstämmning #AWpåbryggeriet #sydamerikanskmat #AW #craftbeer #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas
Den 25 maj kommer Pengabrorsan med hela bandet och visar var kassaskåpet ska stå 🥳🍻

Anders Wendin står i spetsen på Höganäs Bryggeris stora scen och levererar gamla härliga dängor blandat med nytt fantastiskt material som ger mersmak!

Biljettlänk hittar du i bion 🙂 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #music #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #folkfest
Vänner 🤓🍻 

Vi har hittat 4 kvällar där vi bjudit in forskare, experter och människor som har allmänt koll på läget delar sina kunskaper över några goda öl på Höganäs bryggeri! 
Det blir härligt snack på scen från våra gäster, följt av samtal med frågor och svar för alla nyfikna.

En härlig mix av hygge och kuriosa utlovas! 

Fri entré, men boka gärna plats så vi kan förbereda på bästa sätt genom bord@hoganasbryggeri.se eller på tickster.se 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #AWpåbryggeriet #sydamerikanskmat #AW #craftbeer #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #awmedforskare #ölförbättrevetande
Rain or shine, High Nose NEIPA  always tastes fine 🍻

En sån här regnig dag sitter det som gummit på regnstöveln att plocka med en Neipa 3,5% hem från affären. 
Perfekt till fredagstacon, tv-snaxen eller bara rakt upp och ner i härligt sällskap! 

Photocred: @maxdupont
Den 28 mars skriver vi nytt kapitel i skånsk musikhistoria när klippanrock möter kullenpop 🥳🍻

Holst och Planeterna har ristat in Klippan på Sveriges rockkarta och kommer till Höganäs Bryggeri för att bjuda på riktigt skånsk rock från hjärtat! 

Känslostormar blåser vilt på stora scen när vår alldeles egna Presidenten släpper sprillans ny musik och håller premiär hos oss på Bryggeriet! 

En fantastisk kväll med goda vänner, bra musik och, så klart, för jäkla god öl! 
Länk hittar du i bion 🥳

@presidentmusik @holstochplaneterna 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #music #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #folkfest
Välkommen tillbaka till 80-talet 🎸🍻🤘

Vi hoppar in i the DeLorean och flyger till en kväll där kläderna återigen får vara livets konfetti, håret högre än himlen och axelvaddarna bredare än leendet! 

På scen står så klart ingen annan än ett av Sveriges starkaste rockband, Roulette, och lockar fram varenda luftgitarr i rummet! 

Den 27 april på Höganäs Bryggeri, länk i bion, vi ses! 

 #hoganasbryggeri #godstämmning #music #hoganasfinest #hoganas #highnose #visithoganas #folkfest #thedelorean #80talet #80talsfest #80talsrock
Och DÄR släppte vi även biljetterna till vårens konserter 🥳🍻 

Botanisera och dröm er bort till alla de magiska stunderna som komma skall! Länken hittar ni i bion, vi ses snart 🥳

@presidentenmusik @torsson @anderswendin @holstochplaneterna @efva_official 
@sweroulette  @gasbox_official
Snart är våren här 🍻🥳☀️

Ja, i vårt snötäckta Skåne kanske det inte känns så, men våren närmar sig med stormsteg och det finns MYCKET att se framemot! 

Vi är magiskt stolta och taggade över dessa galna kvällar; vad sägs om en ny runda Talant? En 25 års turné med Svenska Akademin? 4 ölsugna forskare? En 80-tals kväll heta duga och nostalgi och nytt med Moneybrother för att bara nämna några?!

... och så klart en massa, massa, MASSA, god öl 🍻

Håll utkik här för biljettsläpp, mer info och glöm inte att kalendariet fylls på löpande så allt kan hända!

Vi ses snart igen! 🫶🍻
En vänlig påminnelse till alla snapphannar - Premiären av Svenska Akademins 25 års turné på Höganäs Bryggeri den 22 mars är snart slutsåld! 🍻🥳

Missa icke denna skånska musikelit - "Du vill så du kan, du kan så du vill!" ... men snart är biljetterna slut 🫶😉
Länk i bio! 

 #hoganasbryggeri #music #craftbeer #hoganasfinest #highnose #hoganas #visithoganas #folkfest #snapphanneklanen #svenskaakademin @kulturaktiebolaget