High Nose Brew

Ett öllabb med globala influenser

HIGH NOSE BREW är den mer experimentella delen av Höganäs Bryggeri. Ett spännande, skånskt öllaboratorium där vi tar fram nya ölsorter för de lite mer nördiga entusiasterna.

Idéerna hämtar vi ofta från resor runt om i världen, inte minst till den amerikanska västkusten. Utgångspunkten är en stor nyfiken på smaker – av öl, mat och kryddor från olika länder och världsdelar.

Sydafrikanskt med engelska rötter

Ölbryggandets historia är en annan inpirationskälla. Både African Pale Ale och TWISTED TWIN dIPA har (liksom Höganäs Bryggeris APA) sina rötter i den Indian Pale Ale som engelsmännen skapade på 1700-talet för att ölet skulle klara kunna transport till Indien. Receptet var mer humle och högre alkoholhalt.

På 1980-talet plockade amerikanerna upp IPA:n och gav den en ny twist med amerikansk humle och citrustoner. American Pale Ale (APA) var född. På 90-talet tog bryggerier i USA ett steg till och utvecklade dIPAn (dubbel IPA) med ”extra allt”.

African Pale Ale är vår Sydafrikainspirerade variant på temat. Ett friskt och fräscht öl med lite lägre alkoholhalt.

Inte allt för alla, men något för de flesta

Att ett öl från High Nose Brew ska tilltala alla är nog en utopi. Ändå är vår höga ambitionen att brygga öl som uppskattas av så många ölvänner som möjligt. Och i takt med att sortimentet växer kommer alltfler att kunna hitta sina egna favoriter.

Vi är övertygade om att det finns en marknad även för det nördiga och experimentella. Med vår LAGER som språngbräda vill vi att fler ska börja botanisera utanför lagerölens komfortzon.

Smakexperimenten i öllabbet i Höganäs fortsätter. Fler spännande ölsorter från HIGH NOSE BREW har kommit genom åren och fler dyker upp efter hand!